MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Khamis, 1 April 2010
3



Cuba perhatikan gambar diatas ini, berapa ramai antara anda semua yang mempunyai TV seperti ini sekarang dan masih berfungsi?. TV 'old skool' ni dah 28 tahun, dan ianya seusia dengan aku. Jenama TOSHIBA dan masih bertahan lagi, seingat aku la, arwah mak aku pernah cakap. TV ni dia beli masa tahun aku lahir. Kira macam kembar aku la ni.

Gambar dia cukup terang walau tak guna 'ariel' tambahan, tak macam TV zaman sekarang. Tanpa 'Astro' atau 'ariel' biru la jawabnya skrin. Sepanjang usia TV ni, aku rasa pernah sekali je la rosak, nak cari kedai yang pandai baiki pun dah jarang dah jumpa. Tapi apa - apahal TV, aku tetap sayang kat ngko. Dulu ada juga TV lain, hitam putih warna dia, lagi 'old skool', tapi entah hilang kat mana la pulak TV tu.

Anda ada kisah tentang barang orang - orang lama yang ingin di kongsikan, sudi - sudilah tulis di blog anda untuk diceritakan!.

3 Komen disini:

liennasts berkata...

memang sayang lah tv ni walaupun tak leh pasang video player..

Symah berkata...

haiii

♥cutebabygirl♥ berkata...

wahhhh
bagus2 simpan brg antik.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...