MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Sabtu, 8 Mei 2010
6

Assalamualaikum dan selamat sejahtera malam ini, post malam ini berkaitan dengan Hari Ibu akan disambut esok. Jadi mesti yang tengah fikir nak buat post mengenai Hari Ibu, termasuklah saya. Kali ini saya kena tag lagi, tapi tag ni istimewa kerana ia merupakan tag Hari Ibu. Tag ini diberikan oleh sis Adia, terima kasih buat kamu Adia. Katanya nak tengok soft spot lelaki, tu yang dapat tag tu.

Tag ini melibatkan tiga perkara iaitu:-

Letakkan gambar anda bersama ibu anda dan ceritakan apa yang berlaku dalam gambar ni.

Oleh kerana mesin scan rosak, tak dapat nak upload gambar saya bersama arwah ibu, cuma ada gambar arwah ibu saya bersama arwah ayah. Gambarnya dibawah ini:-

ibu

Gambar ini diambil tak pasti masa bila, masa ini arwah ibu saya sudah hampir 2 tahun lebih menghidap sakit barah paru – paru. Budak kecil yang diribanya itu bukanlah saya tetapi anak buah sulung perempuan saya iaitu anak kepada kak long saya. Tak banyak cerita mengenai gambar ini, ia hanyalah sebagai tanda ingatan saya kepada arwah ibu selain doa yang dipanjatkan oleh saya setiap masa.

Ucapan mother's day

Dimulakan dengan salam sayang buat semua mereka yang bergelar ibu bukan sahaja di Malaysia malah didunia amnya. Kita sebagai harus mengambil kesempatan hari yang istimewa ini untuk terus menghargai jasa – jasa mereka. Ingat syukur itu di bawah telapak kaki ibu. Bagi mereka yang sudah kehilangan ibu, ambil kesempatan masa untuk memanjatkan doa dan menyedekahkan Al – Fatihah buat mereka.

Saya bukan seorang penulis yang baik, maaf jika ucapan ini terlalu ringkas kerana bagi saya kita bukan menghargai ibu kita pada hari istimewa ini sahaja kerana hari – hari bagi saya kita harus menghargai mereka. Tanpa mereka yang melahirkan kita siapalah kita diatas muka bumi Allah ini.

Sekali lagi Selamat Hari Ibu buat mereka yang bergelar ibu dan yang bakal bergelar!. Sekian terima kasih.

Tag orang lain

Siapa nak kena tag?, angkat tangan. Seorang pun takde?, oklah kalau macam tu saya pilih secara rawak. Dan yang terpilih ialah:-

Encik Tikus

Sugar2 kapas strawberry

Liennasts

p/s:- siapa yang mahu?, tulis nama kat komentar. Jangan segan – segan ye?hehehehe

6 Komen disini:

encik tikus berkata...

Trrimas sebab tag :)

Di jemput ke blog saye ade sedikit perbincangan,di harap seudi memberi pandangan dan pendapat :)

A D I A berkata...

wahh terima kasih sudi buat :) tentu mak dulu bangga dapat anak macam kamu kan :)

Captain berkata...

salam,

cari shoutbox tapi tak ada...

kasihan dgn ibu anda yg kembali kerahmatullah..Ibu engkau segalaxnya...

sama mcm penulis yg tiada ibu sudah 15 tahun..tapi rasa mcm semalam dia pergi kesana..

akuvision berkata...

sis adia : tenkiu sebab tag
captain : terima kasih kerana ziarah kesini

embun d tengah malam berkata...

selamat ari ibu

CikLilyPutih berkata...

selamat hari ibu gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...