MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Selasa, 25 Mei 2010
5


Beza antara mengambil lesen kereta dan lesen juruterbang ialah, juruterbang mempunyai "flight simulator" untuk berlatih dan jika terhempas anda boleh mula semula. Bagi lesen kereta, tiada "driving simulator". Adakah sebab ini syarikat automobil Honda menghasilkan "driving simulator"?

Tapi apa yang pasti, "driving simulator" ini membuka mata kita dalam melaksanakan prosuder untuk mendapatkan lesen kereta. Mempunyai paparan tiga LCD lebar untuk memberi rasa realistik seperti cermin depan kereta. Ia turut mempunyai perisian untuk program pemanduan malam, pemanduan ketika berkabus / jerebu dan pemanduan di lebuh raya.

Namun simulator ini masih lagi baru dan ianya masih tidak boleh menandingi rasa sebenar membawa kereta dalam situasi yang sebenar. Simulator ini dijual dengan harga USD 66000 ( ni yang nak main PS2 pulak lepas ni ).


p/s:- Dapat satu ni, seminggu tak ngadap blog!

5 Komen disini:

kue berkata...

menarik nih..
i l0ike HONDA :)

Jimie berkata...

bia btol de simulator utk kete..best woo..tp ak rse ni just utk honda pny customer je kot..klu ade kat tmpt bt lesen syok r...

akuvision berkata...

dalam komersialkan ni, sapa ada duit jalan je la beli

Bert berkata...

kalo kat malaysia dah wujud, simulatornya mesti Perodua punye kan?

akuvision berkata...

hik2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...