MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Khamis, 6 Mei 2010
1

090601-google-books-02


Google, sebagai sebuah syarikat yang dikenali dengan enjin carian utama internet di dunia akan menambah kekuasaannya sekali lagi. Setelah mengisytiharkan tentang Google TV, kali ini Google mara lagi setapak untuk melancarkan satu stor talian yang akan dikenali dengan nama Goolge Editions yang mana ianya akan menjual buku digital secara dalam talian dalam menjelang Julai 2010.

Goolge Editions turut boleh didapati secara kemudahan B2B dimana penjual ketiga seperti Amazon dan Apple dibenarkan menjual dalam laman sesawang mereka sendiri. Namun dilihat tiada lagi sebarang persetujuan perniagaan antara Google Editions dengan laman sesawang jualan buku dalam talian kerana soal harga dan margin keuntungan kerana masih belum mencapai kata sepakat. Dijangka hampir antara 400 000 hingga 600 000 buah buku boleh didapati dan harganya ditentukan oleh pengeluar buku sendiri.

p/s:- Boleh lagi ke nanti nak muat turun ebook komersil secara percuma di internet nanti?

1 Komen disini:

AiZ berkata...

oo.. baguslah camtu ek ..:)komen entry saye pulak..k.. hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>APAKAH PUNCA U ALL KETAGIH BERBLOGGING?Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...