MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Sabtu, 15 Mei 2010
5

delorean car post

Kali pertama bagi saya melihat replika kereta ini hati saya sudah berdetik, adakah saya sudah jatuh cinta padanya?, hahahaha gurau sahaja!. Tapi serius saya katakan sebagai seorang peminat siri filem Back To The Future, saya cukup teruja apabila melihat kereta replika ini.

delorean car

Siapa tidak kenal dengan kereta perentas masa dalam filem Back To The Future yang diberi nama Delorean ( kereta yang digunakan oleh Marty Mcfly dan "Doc" Brown ). Dihasilkan dengan ketepatan dan ketelitian yang hampir sama dengan yang sebenar, ia direka bentuk dengan saiz berskala 1 : 24 iaitu hanya sepanjang 18CM.

delorean car back

Kereta replika ini dihasilkan oleh Diecast, iaitu sebuah pengeluar model kereta berskala kecil yang terkemuka. Untuk maklumat lanjut mengenainya, lawat laman sesawang ini gadgetshop. Walaupun Diecast banyak menghasilkan kereta replika, inilah pertama kali saya katakan ianya berjaya menambat hati ini.

delorean in box

p/s:- Lawa tu, kalaulah ia dapat berfungsi seperti dalam filem…

5 Komen disini:

TUKANG KATA berkata...

:)

saya juga peminat film tu..

Roronoa Zoro berkata...

kalo dapat berfungsi macam mesin.. aku nak gi masa dulu2.. kutip telor danisor. pastu jual n jadi kayoo.. yahoo..! haha

linda musee berkata...

film tu best ! =) kalau la dpt bfungsi mcm dlm film tu, fuh...

Fazrul Nizam a.k.a iJaN berkata...

minat gila msa kecik2 dlu...tapi yg pelik, wayang tu dh lma gila, br skrg diorg nk kuarkan keta tu...

Myzul berkata...

menarik gak model keta ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...