MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Khamis, 17 Jun 2010
13



Mungkin cerita ini sedikit basi, pada perlawanan bola sepak antara Belanda dan Denmark tempoh hari lebih 30 gadis yang memakai mini dress yang berada di dalam gambar diatas ditahan oleh pihak polis Johannesburg kerana terlalu seksi!. Bukanlah, kerana mereka dikaitkan dengan pernipuan pemasaran serbu ( ambush marketing scam ) yang melibatkan sebuah syarikat pengeluar arak dari Belanda sendiri.

Secara keseluruhan, jumlah gadis yang terlibat dengan penipuan ini ialah 36 orang dimana 3 darinya warga Belanda dan 33 pula adalah gadis tempatan. Walaupun warna oren dianggap warna rasmi peminat bola sepak Belanda namun pakain yang mereka gayakan ialah simbol atau trademark untuk kempen iklan syarikat pengeluar arak Bavaria.

Namun jurucakap Bavaria Peer Swinkels berkata, adalah pelik jika mereka ditahan kerana berpakaian begitu sedangkan pada pakaian mereka langsung tidak terdapat logo syarikat Bavaria dan peguam dan pihak berkuasa FIFA akan membuat siasatan lanjut mengenai hal ini.

Untuk rekod ambush marketing scam yang dilakukan oleh gadis - gadis ini dilarang kerana ianya melanggar hak eksklusif penaja utama arak pada temasya Piala Dunia 2010 pada kali ini iaitu Budweiser. Menurut ulasan dari Berita AP, gadis - gadis ini didakwa di bawah Contravention of Merchandise Marks Act yang meliputi ambush marketing, dimana syarikat yang terlibat tidak membayar untuk melakukan pengiklanan.

Macam - macam hal orang sekarang, inilah dikatakan strategi perniagaan. mengambil peluang
berisiko diatas sesuatu perkara. Video gadis – gadis ini dari laman Youtube:-

13 Komen disini:

zulkbo berkata...

salam bertandang
moga anda selalu
sihat dan ceria..

bila dah mabuk
apa pun jadi
tu lah agenda
syarikat arak
sex dan arak
جزاك اللهُ خيراً

Mr feckry berkata...

tapi dorang memang seksi

paskal_garuda berkata...

belanda tetap best...huhuhuseksi2..

Penulis Seni berkata...

mmg ptut kena tahan pun..

♥ana j♥ berkata...

haha. padan muka =)
pakai seksi2 sape suruh.

cemomoi berkata...

seksi yang seksa

dah mabuk tu hentam saja le

Bert berkata...

awek belanda bole tahan lawoo

aliaazuan berkata...

Salam...cik AV.

Aasif...Entrynya bagus,dan kita smua mmg menentang apa yg telah dilakukan oleh pihak trsebut. tp.. Err..maaf byk2 ye,tukar gambo lain bleh ke.. atau x pyh letak gambar prmpuan gitu utk n3 ni. Sbgai wnita, ana rasa malu pula melihatnya..n rasa kasihan juga kpd wanita2 Islam kita.InsyaAllah ye. Mohon jasa baik cik AV.

darkbatman berkata...

haha.. aku ingatkan dorg kene tahan cz seksi td..

♥cutebabygirl♥ berkata...

uishhh
mcm2 hal.

rizputra7 berkata...

memang cun bro hehehe..aweks demark pon boleh tahan bro

Afzainizam berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

gila sexy siut... patut pun kena tahan dari nak tengok bola tengok dia... ni kira gangguan sexsual para peminat bola ni kiranya...

beb... dia orang ni nak tengok bola ke atau nak suruh orang tengok dia.. kerja gilerrr

Almy berkata...

dah follow blog ni,,hope follow me back.. if done, thanks so much to you..taataa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...