MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Jumaat, 4 Jun 2010
3



Jika anda suka memuat turun video - video dari laman - laman seperti 'Youtube','metacafe' dan dari sumber - sumber lain, anda mesti tahu tentang 'plugin' perisian mutimedia 'REAL PLAYER' iaitu 'Realplayer downloader'. Kegunaan 'plugin' ini adalah untuk memuat turun video - video di laman - laman web.

Bagusnya 'plugin' ini ianya diintegrasikan ke dalam pelayar sesawang anda seperti Firefox, Safari, Chrome dan IE. Untuk menggunakan 'plugin' ini anda mesti memuat turun perisian dari laman sesawang 'REAL PLAYER'. Klik gambar diatas untuk memuat turun dari laman utama perisisan ini.( Klik pada 'Get the Basic Player').

Untuk menggunakan 'plugin' ini, anda hanya perlu buka video dari laman yang ingin dimuat turun dan 'plugin' ini akan timbul pada sebelah kanan atas video tersebut, Klik pada 'plugin' untuk memuat turun. Lihat contoh gambar dibawah. Hanya semudah itu. Video anda akan disimpan dalam format .FLV.







3 Komen disini:

Anne Boleyn berkata...

yep2 dah ada ni..tapi tak pernah guna. selalu download guna IDM jer..tapi now tak ley pakai..tak jumpa crack. huhu

p/s: tau tak pasal Mantera?? Jom tengok blog Anne Boleyn kalau nak tau. salam singgah. :)

nas berkata...

perghh..tetiba ade pic video hantu tue..eheheh

akuvision berkata...

bukan hantu en nash, tu video prank untuk easter hari tu hehehe, seram ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...