MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Selasa, 13 Julai 2010
16

glitterati

Status Glitterati Nuffnang hilang gara – gara meletak banner kempen Youthsays di bahagain sidebar saya. Maaf kepada para blogger yang meminta pandangan saya tentang implikasi jika Youthsays diletakkan sebegitu dan hasilnya status Glitterati Nuffnang hilang.

Jadi pada anda yang risau akan status Glitterati Nuffnang anda hilang, jangan buat macam saya. Namun seingat saya, dulu pun saya pernah meletakkan kempen Youthsays di sidebar tetapi status Glitterati Nuffnang tidak hilang, adakah ini adalah kerana Youthsays dilihat sebagai ejen kempen yang memberi saingan pada agensi pengiklanan seperti Nuffnang kerana dalam masa yang sama blog saya turut memaparkan iklan dari Google Adsense?.


16 Komen disini:

RaMa2UnGU berkata...

tak sanggup nak hilang status glitterati..eheehe..msih setia ngan nuff..slagi boleh la..

Hidayah Ismawi berkata...

hmm.. nuffnang ini sgt sensitive kan? I think GA is not regional (dia bayar pun guna USD kan?) .. diaorg sgt sensitif dgn regional competitors..

Bila dah letak tab menu mcm kat atas tu ..dia kembali kpd Gliteratti ke?

MY LATEST ENTRY: “Kenduri sotong” @ Syed Ali with World Cup 2010 Finals Replay

akuvision berkata...

belum lagi tahu, tunggu samada esok atau lusa. Baru baik kut, kalau tak memang nak curang je nanti, hehehhehe

Stargone berkata...

yup, kalau letak youthsays punya kempen sekali dengan Nuffnang.. status glitterati Nuffnang akan bertukar menjadi ordinary.

Tapi kalau letak dengan adsense tak jadi masalah. cuma aku tertanya-tanya, ko pernah cash out ker adsense tu? setahu aku adsense tak support blog dalam bahasa malaysia. :)

akuvision berkata...

belum lagi tapi ada blogger yang sudah seperti juan ( blog BM, kene alter code sedikit ), earning masih tak cukup untuk adsense untuk di cashout

Yana KenJa berkata...

owh...seb baek la x letak .=)
thnx kasi info..=)

akuvision berkata...

sharing is caring

sop berkata...

youthsay mmg persaingan nuffnang..
kalau letak mmg cepat di tukar status..
kalau kita tgk iklan pun lebih kurang sama jer..
sop pun kena ari tu..
google adsense tak kot?

zulkbo berkata...

salam..
rasanya nuffnang tak suka persaingan dari pengiklan tempatan..Google adsense rasanya bukan tempatan..tak tahu lah jika boleh hilang status glitteri..tapi saya masih tak berani nak tepek sebarang iklan kerana saya pernah terkena sekali dulu bila saya letak advertlate biarpu hanya sekejap..status saya hilang sementara

miZz_nizZ berkata...

mmg akn ilang ek..wa..sib bek xboh. entry anda ni mmg berguna. kdg2 org nk boh mcm2. tahnx for ur info. ni status glitteri ilang ape akan buat?

.s.o.f.i.a. berkata...

aku dah kena gak aritu... he he.... mana la nak tau...... tapi pas aku delete entri pasai YS tu, after 3days dapat balik status gliteratti..... yea yea!!!!

Encik Tikus berkata...

beta still setia dengan nuffnang ;)

akuvision berkata...

betul tu, taid pun dah rujuk rupanya yang region target sama akan dilucutkan status glitterati tu.

sop berkata...

dah buang, tunggu 4 hari atau seminggu.. nanti dpt blk..
yg ptg jgn letak persaingan nuffnang.. so, semasa akaun biasa, perklik murah la sket..

akuvision berkata...

tima kasih sop

Titian ilmu berkata...

glitterati tidak akan hilang jika letak adsense

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...