MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Selasa, 27 Julai 2010
21

findmybacklink

FindMyBacklinks.com merupakan salah satu laman sesawang percuma yang berfungsi untuk mengira berapa banyakkah jumlah backlink yang dikaitkan dengan laman sesawang anda, dalam kes saya ialah jumlah backlink yang dihasilkan dari atau ke laman blog saya.

Seperti diketahui umum, jumlah backlink ini berfungsi untuk melihat kualiti sesetengah laman sesawang tersebut, terutamanya dalam penentuan Page Rank atau PR dalam istilah ringkasnya. Backlink hanyalah salah satu faktor yang menentukan nilai PR sesuatu laman sesawang itu, namun kita tidak boleh terlepas pandang akan perihal ini.

Secara peribadi, bagi saya kualiti carian yang dihasilkan oleh laman sesawang FindMyBacklinks.com ini adalah terbaik setakat ini. Selain jumlah backlink, ia turut memaparkan PR untuk domain, PR untuk page, OBL ( Outbound Link, semakin kecil semakin baik ), No Follow Tag dan juga Anchor yang digunakan samada dalam bentuk teks atau lainnya.

Selain itu anda juga boleh semak sehingga 1000 backlink pertama yang dihasilkan atau diterima oleh laman sesawang anda. Contoh carian yang dihasilkan adalah seperti dibawah:-

backlink “contoh carian 10 backlink pertama”

Untuk ke laman ini anda boleh klik pada link ini FindMyBacklinks.com atau pada sebarang imej di post ini.

21 Komen disini:

amira berkata...

woahh!! thanks a lot!!

cybernetic88 berkata...

nice. aku dah cek. hee :D

yanmie berkata...

salam,

biasa akak guna iwebtool, but site nie pun ok jugak, dh cek..tengkiu :P

uncle berkata...

waa uncle nak apply lepas ni..berguna tu

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

huhu..tq..bnyk awe tahu pasal comptr ngan tenet di blog av ni..tq

FiqaSaleh berkata...

sungguh berguna.. dh check dh.. (walhal aku tak paham pon apa.. hehehe)

zulkbo berkata...

salam..
menarik ni..bolehlah
cuba lepsa ni..thanks bro

SyerAgh berkata...

ilmu baru nie.. mkasih2!!

Yoa Ngadenin berkata...

sama ar ngan fiqa..wpon x paham tetap check jugak. backlink tu maksud yg saya paham alamat blog kita yang ada kat blog/web org lain eh? yg bile klik je terus ke blog kite? betul ke? teke je nih

akuvision berkata...

betul tu fiqa, cuma dibezakan dengan nofollow tag sahaja

Cik Bucken berkata...

sllu blur psl menatang2 backlink pagerank nih..
blog bru nak idopp...-__-"
tp...kamu telah memahamkan cik bucken! ^_^

nosembilanbelas berkata...

tqvm..boleh akak cek lepas niee

hazman aka species1980 berkata...

Yeah ... build backlinking.....

Syida Shukor berkata...

thank for the info ! :D

Syida Shukor berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
♥xaturen♥ berkata...

salam tuan umah!

ko tengok... saya pegi buat dia kuar macam ini... ada ka patut ni...?

adeehh..! tak faham la den oi..

PageRank: 0
Alexa: 0
Checking 44 links, total found 0

Liyana berkata...

o.. tq tq tq.. .tau dah dari mana sapa2 yg backlink kta.. ^^

LiFe KaMi berkata...

nice info..

MaryamJamilah berkata...

thanks.. cube!! hoho

Tanpa Nama berkata...

I would like to exchange links with your site bilaakumenulisblog.blogspot.com
Is this possible?

Tanpa Nama berkata...

Selling PaidLinks that pass PageRank to increase your Google ranking. Boost your website into the Top-10.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...