MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Khamis, 15 Julai 2010
12

animatronic_dinosaur

Dinosaur masih hidup!, tentu ramai terkejut dengan tajuk post saya ini. Gambar diatas bukanlah dinosaur yang dikawal oleh kawalan mekanikal tetapi ia adalah kostum!. Kostum dinosaur ini cuma memerlukan seorang sahaja untuk memakainya.

Kelihatan seperti hidupan yang benar, kostum ini mengingatkan saya pada filem siri Jurassic Park, arahan Steven Spielberg yang terkenal dahulu dengan konsep penceritaan haiwan pra sejarah ini. Menurut sumber yang diperolehi gambar dan video bawah ini dirakam di salah sebuah taman hiburan di negara Australia berdasarkan loghat bahasa pengendali.

Berdasarkan video yang disertakan di post ini, terdapat dua kostum yang di pakai oleh dua individu yang berbeza dan gerak langkah yang mereka aksikan begitu menyakinkan seolah – olah dinosaur ini benar – benar hidup. Anda kurang percaya?, anda boleh lihat sendiri. Untuk melihat dinosaur ini beraksi, anda boleh lihat video dari Youtube di bawah ini.

p/s:- Agak – agak kalau ianya benar – benar hidup, adakah sejinak ini?

12 Komen disini:

Ayue Aishah berkata...

hehehehehe... ayue suka tgok jurrasic park... huhuhu

Alessandro berkata...

Wah..best lah..kalau dapat beli satu kan best sangat..he...he..boleh buat di Malaysia pula kan? ^___^

Matt berkata...

kalo btui la idop, ia sejinak buaya huahua :P

zulkbo berkata...

salam..
kalau betul ada mau lari semua..
dah pasti tak cukup makanan mereka
di bumi ni..almaklum selera pasti besar belaka sepadan dengan badannya..he he

n@jwamz berkata...

kalau laa.... dino ni masih idup...
mesti manusia idup dlm ketakutan....ahaha
rse mcm x ley jinak je...

akuvision berkata...

betul jugak tu

Eyl berkata...

macam real la bro..

Un Phat Lee berkata...

kalo diorang dapat sembunyikan kaki manusia kt dinosaur tu lg bagus.bebdk2 pun x branilah nak dekat.huhu B)

Parkcheek Chun Li berkata...

suka dinosor

SITI berkata...

wah..best la kalau dinosaur tu jinak cmtuu.huhu.bolehlah nak bela sekor dua. :)

QBA berkata...

qba nak bela trinasaurus.. ngee~

Hazwan Mazlan berkata...

mana nak dapatkan kostum dinosaur ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...