MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Isnin, 26 Julai 2010
33

manga

Reality Manga merupakan satu proses kesan khas Adobe Photoshop yang menukarkan rupa sebenar manusia ke dalam bentuk manga. Manga yang datangnya dari negara Jepun merupakan seni kartun yang amat popular dari dulu hingga kini. Siapa tak kenal dengan manga Dragon Ball dan Naruto.

Dibawah ini disertakan sekali rangkaian gambar Reality Manga yang diambil dari laman Worth1000, dan ianya segelintir dari imej galeri pertandingan Reality Manga yang dianjurkan oleh laman Worth1000 tersebut. Untuk melihat tutorial mengenai Reality Manga anda boleh lihat pada dua link dibawah ini:-

Tutorial Reality Manga:-

1. Video Tutorial :- http://litterboxx.com/web/manga1.html

2. Screenshot :- http://www.worth1000.com/tutorials/161153/tutorial

avril-manga Avril Lavigne

ayumi-manga “Ayumi Hamakasi”

brad-pitt-manga“Brad Pitt”

lindsay-lohan“Lindsay Lohan”

shakira-manga“Shakira”

Untuk melihat gambar – gambar Reality Manga yang lain, boleh rujuk pada sambungan link di bawah ini:-

Reality Manga Gallery:- http://www.worth1000.com/contests/24536/reality-manga-5

33 Komen disini:

amira berkata...

hoho.. bolehkah muka saya pon jadi begitu..

Zulfahmi Abidin berkata...

fuyo...cool seh..boleh buat utk muke sendiri tak.bile lagi nk jadi character mangga nie.hehe


Entry terbaru Fahmie:
¶ Keretapi Express
¶ Tutorial : Online Percuma Menggunakan Maxis dan Opera Mini
¶ Setting Handphone Full Coverage
¶ Lokasi Pergambaran Transformers

apis berkata...

cute woah! mate besar2 sume. huhu..

Latest post Apis:
Tutorial Floating Nuffnang Ads

dinda.teJa berkata...

macam bessssh je! nak try buatlah klu FREE.. nk tgk jadi upe manga ke jadi mangga.. hihi

sweetsal berkata...

blh bg muka saya muda tak?..hehe

Hidayah Ismawi berkata...

av tak buat mangga sendiri ke? hehe

MY LATEST ENTRY: Dude, where’s my car? Aishah’s version

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

macam best je..kalau nak buat muke sendiri macam mane pulak?

Salmia berkata...

wah.. i pun nak buat muka jd mcm tu la :P

watie berkata...

suka nengok mata cantikkkkkkk!!!

hentakbelipat berkata...

nmpak mcm plik la pulak kn..tapi cool lah application tu

akuvision berkata...

hidayah: nak try gak tapi blum buat lagi.

hentakbelipat: guna photoshop ni, ada link tutorial bagi yang minat

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam Av,

cantik yer..lukisan karikatur..camner wajah kita kalau buat camtu yer..mata kaler biru lagi...

Yana KenJa berkata...

waa..seronok nye lau tau buat..
teringin je nk memangga kan diri sendiri..
hehe

red One_foren6 berkata...

nmpk menarik ja..

ASSILA. berkata...

wahh. dasyatnyee teknologi sekarang. sebijik muka kte jadi kartun. hebat2.

zither berkata...

waa come come seyhh

faiz berkata...

huyooo..cun~!

sujairi berkata...

Mcm mana nak buat ni? ajarla

K2r~90 berkata...

la pe ssh korunk zoom je ah mate gerenty nmpak besaw hahahaha

akuvision berkata...

siapa yang nak buat, kat post ni ada link untuk tutorial. Video dan screenshot

a i d a ; berkata...

comel gila. like. =)

nuuu berkata...

canggig yA.
muka cantiknya juga...
hwehehe

MuNie berkata...

bile AV nk meng'anime'kan wajah AV? ngeh3 :P

BuNnY pUrPlE berkata...

interesting story

caliph shuriken berkata...

av.. suka en3 ni.. terbaikk =)

Cik Bucken berkata...

nampak sangat manga disitu..uhuhuhu

MaryamJamilah berkata...

hehheh.. sumpah lawak. :p

Zairie Husin berkata...

wah... cantik rambut.. hehe

my recent post:
biarlah kali ini zairie tidak ada kepala

akuvision berkata...

saya tidak akan memangakan diriku, hehehe

cybernetic88 berkata...

haha. comel je. pyh kowt nk buat. kalu de online trus buat kn sng. hee

nairaariaa berkata...

cumilnyerrr..huu...sweet sgt...

ikeen berkata...

suke klu muke i pon ley jd cm2..haha

xazryx berkata...

besar betul mata dia .huhu .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...