MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Rabu, 21 Julai 2010
14

The Social Network

The Social Network, satu – satunya filem yang dibikin untuk bercerita perihal laman sosial Facebook yang tidak asing lagi pada anda yang suka bersosial secara maya. Suka atau tidak, Facebook telah diangkat sebagai salah satu medium laman sosial maya yang begitu popular dan menenggelamkan nama – nama besar laman sosial maya yang popular sebelum ini seperti Friendster dan Myspace misalnya.

The Social Network tercetus apabila, penerbit merangkap penulis skrip filem ini iaitu Aaron Sorkin membuat kenyataan di muka profail Facebook miliknya dengan menyatakan, beliau akan menghasilkan sebuah filem mengenai Facebook. Da bermula dari saat kenyataan itu dikeluarkan, langkah pertama pembikinan filem pun bermula.

Jesse Eisenberg, Justin Timberlake “ Jesse Eisenberg ( kanan ) melakonkan watak Mark Zuckerberg “

Filem The Social Network ini mendapat sentuhan arahan dari pengarah yang tidak asing lagi iaitu David Fincher yang sebelum ini mengarah filem. The Social Network turut memperkenalkan barisan pelakon yang dilihat sedang meningkat naik seperti Jesse Eisenberg ( Zombieland, Adventureland ), Andrew Garfield ( Lions for Lamb, Boy A ), Joe Mozello, Rashida Jones ( I Love You Man, New In Town ) dan turut menyertai barisan pelakon ialah Justin Timberlake yang mana bakal lakonannya pernah dipaparkan dalam filem The Love Guru ( 2008 ) di Southland Tales ( 2007 ).

Mark Zuckerberg “ Mark Zuckerberg, pengasas Facebook “

Secara khususnya plot filem The Social Network ini berkisar mengenai perihal laman sosial Facebook itu sendiri. Dimana bagaimana Mark Zuckerberg selaku CEO Facebook ( dilakonkan oleh Jesse Eisenberg ) menghasilkan laman Facebook pada tahun 2004, dimana ketika itu Mark masih lagi menuntut di tahun keduanya di Universiti Harvard. Sekarang Mark Zuckerberg sudah mempunyai lebih 400 juta rakan di seluruh dunia!. Manakala Justin pula melakonkan watak Sean Parker ( co-founder Napster dan Facebook ),

Filem ini bakal menemui penonton awal bulan Oktober 2010 ini. Untuk melihat filem The Social Network ini dengan lebih dekat, anda boleh klik pada link ini THE SOCIAL NETWORK atau klik pada mana – mana imej di post ini.

Dibawah ini pula disertakan video trailer untuk filem ini yang diambil dari laman Youtube:-

14 Komen disini:

Encik Tikus berkata...

benda nie pun bole buat modal filem ek ? hahahaha ;D

Matt berkata...

cam menarik je filem ni, x sabar nak tgk :)

akuvision berkata...

apa lagi pengguna facebook, jam harus tengok je kan?

amira berkata...

mcm2 idea omputih ni la...

Mama JnJ berkata...

macam nak tengok la

zulkbo berkata...

salam..
hebat orang puteh ni
semua di filemkan..setidaknya
ada jugak kenangan boss FB tu.
he he..

akuvision berkata...

mintak2 malaysia pun ada buat filem begini, tunggu filem tentang tun mahathir

akmalhilmi berkata...

bile la ngra kita nk uat mcm 2
huhu
asik cite antu n love jewh
huhu

fatinmmj berkata...

mcm nk tgk, jst suke2..je...
hbt sgtla..dieorg ni..smpi buat filem..psl fb ni..isyh2...(tpi cm nk tgk huhuh)

.sweet-ants. berkata...

best ke?
xleh imagine jln cte dia camne..

Dark Half berkata...

kita sbg user fb mmg xkan tau segala susah payah Mark Zuckerberg sblom dia berjaya hasilkan fb ni. filem ni mmg tribute lah utk dia...trailer mmg gempak

most of us hate jews. put it aside for a moment, focus on the hardwork work n hardships of someone who becomes incredibly successful

sesungguhnya Allah Maha Penyayang & Pemurah x regardless of who u are

Latest entry grafik novel gua ~ Aku Pilih Neraka!

fndrocka berkata...

memandangkan pengguna fesbuk begitu ramai .... senang je lah nak promosi filem ni!

Tanpa Nama berkata...

[B]p90x schedule[/B] An additional very crucial reality [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x[/URL][/B] you may need to don't overlook about How to Start Muscle Developing and Extra fat Burning is [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com/insanity-workout-dvds.html]insanity[/URL][/B] you'll have to make sure [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x workout schedule[/URL][/B] you may discover some of the greatest training programs, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x[/URL][/B] mainly because they will assist you to develop all of the muscle groups in your body. [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]px90 workout plan[/URL][/B] Ensure that you will look for the help of professional trainer to create [B]p90x workout[/B] [B]p90x results[/B] happen.

In situation [B]p90x cheap[/B] is just getting one girl, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x diet[/URL][/B] neglect it! Maybe you think of starting the muscle developing routine, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90[/URL][/B] you would like to approach effective strategy. Perhaps you've already started exercising[B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x workout schedule[/URL][/B] however you just are not seeing results [B]p90x reviews[/B] [B]p90x workout schedule[/B] you wanted. Any way, follow the tips, [U]beachbody[/U] you might begin to see the results faster than what [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com/insanity-workout-dvds.html]insanity workout[/URL][/B] have thought was achievable.

Tanpa Nama berkata...

Tiffany's jewelry is world famous company and if [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany[/URL][/B] you cannot afford the actual jewelry there are a lot of Tiffany inspired jewelry to choose from. While Tiffany's [B]tiffany[/B] has produced some more affordable pieces like key chains and money clips [U]pandora bracelets[/U] for those wanting the elegant pieces without the price tag there are other options. Tiffany produces bracelets, rings, earrings [U][B]tiffany necklaces[/U][/B] and necklaces.

Besides the traditional Tiffany's style, the jewelry [B]tiffany bracelets[/B] comes in the traditional blue box and you can even find Tiffany inspired jewelry that [B][URL=http://www.pandoraforyou.com]pandora bangles[/URL][/B] reproduces the Tiffany style down to the box. Tiffany jewelry is traditionally sterling [U][B]tiffany[/U][/B] silver as the Tiffany Company has produced a special blend of silver that is very strong [U]pandora bangles[/U] and will last.

It is not a direct replica but it is inspired from the Tiffany style so [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany earrings[/URL][/B] many of the pieces are very similar to Tiffany. Some companies [U][B]pandora bracelets[/U][/B] may even produce direct replicas. The main difference between real Tiffany's jewelry [U]tiffany[/U] and the inspired version jewelry is the price tag. They are just as beautiful [U][B]tiffany charms[/U][/B] and classic as the real ones but at much more affordable prices. If you aspire for [B]tiffany jewelry[/B] a piece of Tiffany's then you should investigate Tiffany inspired jewelry.


There are many different types of Tiffany inspired earrings [B]pandora beads[/B] and many of them match the Tiffany pendants. There are open [B]tiffany pendants[/B] heart earrings as well as circle of life earrings. There are [U]tiffany bracelets[/U] a variety of different bracelets and many [U][B]tiffany[/U][/B] still use the open heart charm design. There are multi chain [U][B]tiffany engagement rings[/U][/B] bracelets, heart charm bracelets, puff heart toggle bracelets, link bracelets, cubic [U]tiffany co[/U] zirconium tennis bracelets, mesh buckle bracelets, silver [U]tiffany engagement rings[/U] heart tag ID bracelets, double row cable bracelets and much more.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...