MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Jumaat, 23 Julai 2010
39

lembu

Sebuah syarikat di Sweeden yang bernama DeLaval mencipta satu mesin mandian atau cucian lembu automatik!. Ini adalah kerana dianggarkan pengeluaran susu yang dihasilkan dari lembu yang mandi adalah lebih tinggi kerana mesin mandian ini membantu memperbaiki sistem pengaliran darah dalam tubuh lembu dan mengelakkan penyebaran penyakit.

DeLaval telah menjual mesin mandian automatik ini lebih 30,000 unit hanya disekitar negara Sweeden dan akan cuba membawa produk ini ke pasaran antarabangsa terutamanya di UK terlebih dahulu. Jurucakap bagi syarikat DeLaval ini turut berkata, mesin mandian automatik ini menampakkan penambahan sebanyak 3.5 peratus pengeluaran susu dan menyatakan berus yang digunakan dalam mesin mandian automatik ini menyebabkan lembu lebih gembira, sihat dan produktif.

lembu1

Satu kajian dari Amerika Syarikat mengesahkan mesin ini menampakkan kebaikan untuk kesihatan lembu kerana ianya membantu pengaliran darah dalam tubuh lembu tersebut. Dan dengan ini ianya dapat mengelak pelbagai jenis penyakit yang sering menyerang lembu.

Anda juga boleh layari link ini DeLaval Swinging Brush untuk melihat mesin ini dengan lebih dekat dan terperinci dari segi spesifikasi dan penerangan.

p/s:- Cayalah lembu!, mooo sekali!.

39 Komen disini:

cikmin berkata...

uhhh dasatnyer...lembu pun ada mesin khas tuk mandi...

Matt berkata...

tgklah muka lembu2 tu, sukanya diorang mandi dgn mesin2 tu, "syok gila!" kata lembu2 tu agaknya haha~

モハマヅ ブッカリ berkata...

wow interesting ...cow have washroom :P

amira berkata...

harap2 semua lembu sedunia
jadi wangi belaka...
suka betol kau, lembu!

wanie berkata...

kikikikih. lepas ni turn kambing pulak kena mndikan mcm ni :P

Nazra~ berkata...

eh, utk org takda ka? rakyat Msia, sila invent kan :D

MuNie berkata...

happy cow! hahaha.. bestnye mereka ade mesin mandi

AngahSayang2314 berkata...

fuhh lembu mandi pun klasik hehehe


i follow uuu

asyurul berkata...

Best nyer lembu...ada mesin untuk mandi...manusia pun kena gosok sendiri. Hahahaha!!

sweetie2010.blogspot berkata...

heheh, nampak lembu tu cam seronok jer, tambah bersih, bertambah lah susu...

n4dh!3r4 berkata...

wahh!! mcm drive-thru car wash la.. kalau kt umah ada bes neh! leh tlg berus daki2 kt badan.. hahaha

RaMa2UnGU berkata...

oowhhoo..syok je lmebu tu dimandikan..

kelana fana berkata...

tgk 1st gambar tu..muka lembu tu..ahhhh, syoknye kena berus selalu camni..hehe..mmg bekesan mesin tuh..kreatif n inovatif.

p/s: nice info. tq. :)

sue-sama berkata...

tomeinye lembu tu kne mandi :)

S..U..D..@..I..S berkata...

sesape yang segan mandi boleh lah join sekali ngan lembu tu...tp kena tunggu turn la..hehe

kang sambas tea berkata...

mantap tuh..pasti bersih terus lembunya

faizzazh berkata...

stim ja lembu tu kn.. mana tk syok.. mndi n bergosok... mcm kena urut ja... huhuhu.. mmg la besh...

Encik Tikus berkata...

wahahaha,macam-macam lah zaman sekarang ;D

Onelove...Jambu merah warna berkata...

cipta utk mnusia skali bgus gk ni..hu3

Hidayah Ismawi berkata...

ahaha.. bagusnya.. enjoy betul lembu tu

MY LATEST ENTRY: I hate Middle Lane Hoggers

Affan Ruslan berkata...

Hoho.
nice one lah.
lembu pun ada perasaan. hehe.
baru lah terangsang sket nk keluarkan susu, badan pun sihat. mungkin sebab die dah mandi. hehe

sweetsal berkata...

lembu mandi guna mesin jugak ye..ingatkan kereta je pakai mesin..hehe

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

waaaa...bagusnye lah..mesti wangi ke..heheh

al-basri berkata...

seronoknya lembu.. nampak geli pulak tu..hehehe

Che Armster berkata...

lembu2 tu nampak ghairah je bila kena gosok pakai berus haha

KID LEARNS TO FLY™ berkata...

tu diaaa..gambar pes..

lembu tgh layannnn hahaha

nisa berkata...

hahaha..comel giler tengok lembu2 tu.. maknanya x lama lagi xdelah istilah busuk macam lembu sebab lembu2 skrg dh wangi...hihihii

Khairul Azmi berkata...

moo...patut kebelakangan ni..susu lembu makin lazat...muahaha...

jejaka anggun berkata...

lembu pun reti mandi skang.... awak bile lagi? ooppssss!!!

Sir Marcello berkata...

lembu pun dapat jagaan sempurna...terbaik!

diana berkata...

pandai lembu tu..
dia mcm tau2 je org amek gambo dia..
dia buat muka paling syok tu..

The Rock Star berkata...

punya la baguih...lembu pun ada COW WASH...canggih

HidrogeN berkata...

manjanya lembu kat gambar pertama tu kena mandi.

zulkbo berkata...

salam..
alahai muka nampak asyik je
badan bermandi lembu ni..cute pulak..he he

mira the monster berkata...

comeinye lembu bile dapat mandi..eheh..tak dela busuk menyengit dah kan..heheh

ASSILA. berkata...

tgk muka lembu tu syok jee dpt mandi kan? heee

Q berkata...

nak mandi macam ni jugak boleh tak? hahaha

akuzle berkata...

tuuudiaaa ekspresi muka 'moo2' kiter itu..sudah menunjukkan yg depa enjoy bener tuh... tah2 depa lebey bersih dr kiter kan3? coz dh kne sental kaw2....ehehehhe

noraini azhari berkata...

haha..
konpem wangilah lembu pasni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...