MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Selasa, 24 Ogos 2010
7

sejarah-malaysia

Sejarah Pembentukan Malaysia?, berapa ramai antara kita di kalangan rakyat Malaysia yang mengetahui sejarah pembentukan Malaysia secara lengkap?. Mungkin anda yang meminati sejarah di zaman sekolah masih mengingati serba sedikit Sejarah Pembentukan Malaysia.

Saya sendiri kurang arif dalam sejarah pembentukan Malaysia, oleh itu di dalam post ini ingin saya kongsikan satu pautan laman sesawang yang bercerita tentang sejarah pembentukan Malaysia secara ringkas.

Laman sesawang tersebut ialah SEJARAHMALAYSIA.PNM.MY, ianya dihasilkan dalam dua format bahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris ( English ). Antara maklumat yang anda boleh perolehi dari laman yang serba ringkas tapi penuh dengan info ialah Sejarah Negara, Tokoh – tokoh Kebangsaan, Asal – Usul Nama Tempat, Tempat – Tempat Bersejarah, Bangunan Bersejarah, Penyohor Nama Malaysia, Sejarahwan Negara dan pautan untuk Biblliografi dimana maklumat lanjut mengenai sejarah Malaysia atau sejarah Pembentukan Malaysia boleh diperolehi.

sejarah-malaysia-1

Apakata kita tambah pengetahuan dengan melayari laman sesawang ini sempena sambutan hari kemerdekaan ke – 53 yang akan datang. Anda boleh klik pautan ini SEJARAHMALAYSIA.PNM.MY atau imej di atas.

p/s:- Namun laman sesawang ini dilihat seperti tidak diupdate, kenapa ya?

7 Komen disini:

Hairil Rizal berkata...

Penting utk kita rakyat Malaysia, terutamanya yang Melayu utk tau sejarah Kemerdekaan dan Penubuhan Malaysia.

Alasannya: Supaya kita tak lupa dan tak terpinggir di bumi sendiri.

p/s: Bacalah entry terbaru Dr M.. menarik!

Amir Izzat berkata...

ha,saya pun kadang2 kurang tahu tentang sejarah Malaysia..hehe..oh ya! laman web tue..memang tak berupdate..dah lama..pernah singgah disitu pabila cari artikel berkenaan sejarah...

p/s:cun ar blog..

zulkbo berkata...

Salam bertandang lagi..
moga sihat selalu anda
di sini..besok jangan lupa
sahur..ada keberkatan di
dalamnya..he he..
info berguna buat generasi
akan datang..

ashrafi berkata...

singgah singgah je kat sini.. semakin sibuk nampaknya sahabat

akuvision berkata...

tiada sesibuk mana, saya jarang dah berblog sekarang. Ada komitmen lain yang perlu lebih diberi perhatian

sop berkata...

nice sharing..
thx

Mr Noble berkata...

good info. thank u for sharing :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...