MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Ahad, 8 Ogos 2010
26

bnr_ramadhan

Tarikh untuk melihat anak bulan Ramadhan telah pun ditetapkan pada 10 Ogos ini, dan berkemungkinan seluruh umat Islam di Malaysia dan serata dunia akan memulai bulan Ramadhan pada keesokan harinya iaitu 11 Ogos 2010.

Sehubungan dengan itu JAKIM, mengambil kesempatan ini dengan menyediakan muat turun untuk Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Bagi Negeri - Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1431H/2010M di laman portal puasanya. Untuk muat turun anda boleh klik pada pautan di bawah atau imej banner dari JAKIM di atas. Dibawah ini disertakan pautan dari laman web JAKIM:-

Pautan Muat Turun:-

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Bagi Negeri - Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1431H/2010M

Dibawah ini pula muat turun untuk tiga buah buku mengenai Ibadat Puasa, anda boleh muat turun dengan percuma dengan klik pada imej buku tersebut atau klik kanan Save Link As atau Save Target As. Buku ini Ihsan dari penerbit buku dan JAKIM.

Pautan muat turun Buku:-

icon-panduanpuasapesakit


PANDUAN BERPUASA BAGI PESAKIT
Terbitan Bhg Dakwah
Ihsan : OMR Press Sdn.Bhd / JAKIM
FORMAT PDF ( Boleh dicetak )


icon-panduanramadan


PANDUAN PUASA
Terbitan Bhg Penerbitan
Ihsan : Matang Cipta Sdn. Bhd. / JAKIM
FORMAT PDF ( Boleh dicetak )


icon-panduantarawikh


PANDUAN TARAWIKH
Terbitan Bhg Penerbitan
Ihsan : Matang Cipta Sdn. Bhd. / JAKIM
FORMAT PDF ( Boleh dicetak )



Sekali Pautan Muat Turun Untuk Jadual Berbuka Puasa:-

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Bagi Negeri - Negeri Seluruh Malaysia Tahun 1431H/2010M

26 Komen disini:

Blog Leader berkata...

Wah sekejap jer da nak puasa hehehe.
En.Wan

zulkbo berkata...

salam..
tahniah kerana info
yang paling di perlukan
tika bulan ramadhan..

akuvision berkata...

sekadar berkongsi maklumat dari jakim~

Irwan Nemoto berkata...

Selamat berpuasa bro.. :)

sizukaDeboss berkata...

selamat berpuasa:)

Lynn Nasir berkata...

salam kenal..

terima kasih, saya nk print out nanti. terima kasih byk2..

hps berkata...

sebentar lagi ramadhan yah, selamat berpuasa aja yah.....thnx sudah berkunjung ke blog saya, udh flow juga, flow balik yah

rozect berkata...

salam...
x sabar nak puasa ni..
rindu sgt nak rasa kedamaian itu..
selamat berpuasa dan beribadah semua..

caliph shuriken berkata...

thanks for sharing..
av.. selamat berpuasa ^^

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

wah, terima kasih untuk ini! selamat berpuasa semua! =)

Mr feckry berkata...

persediaan ramadhan...!

sop berkata...

nice sharing..
selamat menyambut ramadan dan berpuasa

Ahmad Zaki Bin Abdul Rahim berkata...

Assalamualaikum...

Alhamdulilah, syukur ada blogger yg sedia menerbitkan artikel seperti ini, peka terhadap peristiwa semasa.

Ada yg lain masih lg tidak menghidupkan suasana Ramadhan lebih awal dlm blog masing2, hanya membuat pengisian yg remeh dan tidak menjana minda dgn perkara yg bermanfaat.

Semoga kita semua sama2 tingkatkan mutu ibadah dan meninggalkan kerja yg sia-sia, yg hanya semata-mata kerana duit, pengaruh, pangkat dan nama...

nidus2 berkata...

Pak Nidus pun sama pendapat dengan Ahmad Zaki..pengisian yang penting. Selamat menyambut Ramadhan al Mubarak dengan penuh ketakwaan.

elmo blurb berkata...

lagi bape hari dah nak pose nih .
prepare !
selamat berpuasa . :)

belog elmo : Emosi Dalam Misteri

Ct SoLeHa berkata...

slmt berpuase :)

Anip™ berkata...

thnx sb berkongsi..xsabor nk tunggu ramadh nie..

timhar berkata...

selamat menyambut ramadhan..

ice♥ice berkata...

slmt berpuasa av.. :)
* tgh imagine masa berbuka puasa nanti..bessss nye :P

Cik Yuki berkata...

tnks for da sharing.~

mutiaraindahspa berkata...

SELAMAT BERSHOPPING SAKAN (shopping Pahala),BULAN YANG PENUH DENGAN BERBAGAI TAWARAN DARI YANG MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENGASIH DAN PENYAYANG.ALLAHUAKBAR

Tomato Gurl's Life berkata...

x sabar nak puasa lusa....bgs info ni...huhu..

Khairul Azmi berkata...

selamat berpuasa...
moga2 kali ni dpt khatam quran...

encHIx laNDax berkata...

biasana landax akan cek waktu buka je~~hahak

Cik Bucken berkata...

jgn pose yangyuk =P

sweetie2010.blogspot berkata...

Salam,

nak muat turun juga jadual imsak dan berbuka tu..thanks.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...