MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Ahad, 22 Ogos 2010
18

GADIS MELAYU

Pencarian Gadis Melayu kembali untuk musim ke – 3, ianya akan memulakan siaran episod pertama pada 9.00 malam Jumaat minggu hadapan atau lebih tepat 27 Ogos 2010 ini di TV9. Memperkenalkan Ashraf Muslim sebagai pengacara untuk musim kali ini, ianya dilihat boleh memberi aspek baru untuk Pencarian Gadis Melayu Musim ke - 3. Moga ianya masih mendapat sambutan seperti musim – musim terdahulu. Kali ini juga dilihat tiada penyingkiran akan dilakukan.

Dibawah ini disertakan senarai 9 peserta dan biodata untuk finalis untuk Pencarian Gadis Melayu Musim ke –3:-

amira



Nama Penuh : Siti Amira bt. Mustakhim

Nama Panggilan : Amira

Tarikh Lahir : 19 Julai 1985

Asal : Alor Setar, Kedah

Adik-beradik : Anak kedua dari 5 beradik

Status : Bekerja

Warna kegemaran : Hijau

Ciri-ciri peribadi : Peramah, minat aktiviti lasak, dan gemar mencuba sesuatu yang baru

Hobi : Membaca, melancong, dan memasak

Cita-cita : Guru

Bakat : Memasak













mimie_gm3



Nama Penuh : Nor Shamimi Ernida bt. Mansor

Nama Panggilan : Mimie

Tarikh Lahir : 21 Mac 1990

Asal : Alor Setar, Kedah

Adik-beradik : Anak sulung dari 4 beradik

Status : Usahawan

Warna kegemaran : Hitam, putih, dan pirus

Ciri-ciri peribadi : Peramah, periang, dan ikhlas

Hobi : Memasak, berenang, dan menyanyi

Cita-cita :Pengacara

Bakat :Berlakon dan menyanyi

















zakiah_gm3



Nama Penuh : Siti Nurzakiah bt. Abdul Aziz

Nama Panggilan : Zakiah

Tarikh Lahir : 6 November 1989

Asal : Damansara, Selangor

Adik-beradik : Anak sulung dari 5 beradik

Status : Jurulatih tarian

Warna kegemaran : Jingga dan putih

Ciri-ciri peribadi : Ceria, lemah lembut, dan peramah

Hobi :Membaca, menari, dan mengumpul amalan petua

Cita-cita :Ahli perniagaan

Bakat :Menari dan berlakon






rina_gm3



Nama Penuh : Norazrina bt. Mohd Salleh

Nama Panggilan : Rina

Tarikh Lahir : 20 April 1985

Asal : Subang Jaya, Selangor

Adik-beradik : Anak ke-2 dari 3 beradik

Status : Usahawan

Warna kegemaran : Putih

Ciri-ciri peribadi : Berani, tidak mudah putus asa, dan tabah

Hobi :Membaca, melayari internet, dan menulis

Cita-cita :Usahawan berjaya

Bakat :Menulis dan berniaga







fatheen_gm3



Nama Penuh : Fatheen Nabila bt. Ghazali

Nama Panggilan : Fatheen

Tarikh Lahir : 13 November 1986

Asal : Segamat, Johor

Adik-beradik : Anak sulung dari 3 beradik

Status : Pelajar

Warna kegemaran : Merah jambu

Ciri-ciri peribadi : Membaca, merentas hutan, dan membeli belah

Hobi :Membaca, menari, dan mengumpul amalan petua

Cita-cita : Pensyarah

Bakat :Pandai membuat kuih tradisional dan boleh mengenali pokok bakau






mastura_gm3



Nama Penuh : Siti Mastura bt. Mohamad Saleh

Nama Panggilan : Mastura

Tarikh Lahir : 8 Mei 1986

Asal : Kuantan, Pahang

Adik-beradik : Anak ke-4 dari 5 beradik

Status : Pelajar

Warna kegemaran : Hijau

Ciri-ciri peribadi : Penyayang, aktif, dan peramah

Hobi :Membaca, menulis, dan berfesyen

Cita-cita :Pereka fesyen

Bakat :Menjahit dan menari










afiqah_gm3



Nama Penuh : Afiqah Hazwani Binti Md. Nordin

Nama Panggilan : Afiqah

Tarikh Lahir : 9 Jun 1992

Asal : Johor Bahru, Johor

Adik-beradik : Anak sulung dari 4 beradik

Status : Pelajar

Warna kegemaran : Merah jambu

Ciri-ciri peribadi : Mementingkan hubungan kekeluargaan, menyukai kanak-kanak, dan berfikiran positif

Hobi :Membaca buku-buku motivasi, menulis blog, dan melayari internet

Cita-cita :Peguam yang berkaliber

Bakat :Berlakon, berpantun, dan bersyarah








hidayah_gm3



Nama Penuh :Norhidayah bt Samsudin

Nama Panggilan : Hidayah

Tarikh Lahir : 18 April 1989

Asal : Johor Bahru, Johor

Adik-beradik : Anak ke-4 dari 9 beradik

Status : Bekerja

Warna kegemaran : Biru dan merah

Ciri-ciri peribadi : Berani, periang, dan pemalu

Hobi :Menyanyi, membaca, dan mengemas rumah

Cita-cita :Penyanyi, pengacara atau pelakon

Bakat :Menyanyi










diana_gm3



Nama Penuh : Nur Diana bt. Zainuddin

Nama Panggilan : Diana @ Nana

Tarikh Lahir : 18 Mac 1991

Asal : Bukit Mertajam, Pulau Pinang

Adik-beradik : Anak sulung dari 3 beradik

Status : Pelajar

Warna kegemaran : Merah jambu

Ciri-ciri peribadi : Mudah mempelajari sesuatu, cepat tersentuh, dan yakin

Hobi :Membaca, berkhemah, dan berkarya

Cita-cita :Pengacara TV atau guru

Bakat :Menjadi model pakaian muslimah









Untuk maklumat lanjut mengenai Pencarian Gadis Melayu Musim ke – 3, anda boleh kunjungi laman utamanya pautan ini PENCARIAN GADIS MELAYU MUSIM KE – 3. Anda juga boleh video untuk episod – episod yang sudah bersiaran di TV9.

Kredit gambar dan maklumat dari laman utama PENCARIAN GADIS MELAYU MUSIM KE – 3.

18 Komen disini:

syuE berkata...

da nme gadis melayu..bek utamakn yg betudung..btul tak?

hehe..

http://syue1802.blogspot.com/

zulkbo berkata...

salam..
ermmm..yang bujang
adalah peluang ni..
he he

cik tomyam berkata...

eh rina salleh n afiqa hazwani masuk sekali ke?


hebat!

cik yum2 mmg suke dorg sebelum dorg masuk lagi!

Anis izyan Abd Rahman berkata...

cantik aaaaaaa

Bit Zamri berkata...

cantik2 belaka kan..hihih
nampak kemas gila pakai serba putih..hihi~

My recent post : VIRUS apekah ini siap ada lagu rap? huu!

Skype Crew berkata...

ingatkan smakin lama semakin bagus program nie tapi semakin lupa agama...

1st Season-Pakai tudung elok2 jer..
2nd Season-Pakai tudung elok2 jer..
3rd season-MasyaAllah, da blh nmpk tengkuk plak...

Camnila manusia bila dah termakan tipu daya yahudi..

Harap dibuat pengubahsuain... :)

Hidayah Ismawi berkata...

kita pun tertanya2 spt skype crew tu .. kenapa diaorg tak beri peluang gadis bertudung pakai tudung secara biasa/normal dan menutup aurat.. mesti di"fashion"kan juga ke? almost as if trying to make the hijab not look like hijab at all ..kalau setakat nak tutup rambut ..pakai baseball cap je ke? ...

kinda sending the wrong impression to all young girls out there.. "oh pakai tudung sekarang mmg bergaya, tapi ken style2 gitu, kalau pakai betul2 tak bergaya" ..

sbg seorg yg mmg tak stylo-mylo ni ..sedih lah jugak ... I wonder what we view as beautiful nowadays..

MY LATEST ENTRY: Dusting off my braincells

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

gadis melayu...tentunya islam..jadi sume di atas tak da ciri melainkan bertundung....awe ada tgk beks2 gadis melayu yang lepas2...MasyaAllah..pakain macam gadis barat...jadi kalu setakat masuk nak glamor better tak perlu...kite nak cari betul2 melayu...tak suke hipokrit...

Miss Fairladyjim berkata...

Betul tue skype crew...skrg malas nak tgk tv sangat...

akuvision berkata...

betul tu kata skype crew, cubalah buat rancangan cam imam muda kategori wanita, "muslimah sejati" atau "srikandi islam", dimana ciri2 wanita solehah dan anak yang taat dan pemikirian yang tajam dan cerdik di utamakan. Bukan hanya pada paras rupa dan fesyen semasa sahaja.

mAsHiMaRo berkata...

rina salleh seorang blogger:)
semoga berjaya..

setuju juga dengan semua pendapat2 di ats:)

sop berkata...

boleh pilih sorang? huhu

x pernah ikuti lagi..

iEra naDiRa berkata...

sepatah perkataan - teruk.

tak kelihatan seperti gadis melayu. nampak macam me-layu. huh. seperti lari daripada objektif asal mencari sekumpulan gadis yang penuh dengan ciri kemelayuan.

Kenapakah TV9 mahu memodenkan sebuah program unik macam ni? Baju para peserta dah elok tutup(ada 1-2 org tak tutup), tapi kenapa pakai tudung mcm serban?

Suka Juara musim 1, Aida. So sweet, cumil je. Dari cara beliau, boleh dilihat beliau mmg mgangkat budaya Melayu(suka berpantun bila bercakap). Bagi pendapat pun bernas. Ohoh.

akuvision berkata...

itu la, lebih suka season 1 dulu

paskal_garuda berkata...

aku tengah cari gadis cina@korea@jepun nie...huhuhuh SOARI HARA ke..huhuhu.. 3D beb...

akuvision berkata...

apa cerita ko ni garuda, nak lain negara nyer gadis ko gi la buat rush kat rumah urut bulan puasa ni

Goldman berkata...

COD Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

missouri car insurance You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I am looking forward for your next post. Martha , texas car insurance

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...