MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Khamis, 5 Ogos 2010
13

 

racer_analog_race_game

Litar untuk kereta kawalan jauh di dalam gambar di atas mengingatkan saya pada litar kereta Tamiya dulu. Sanggup kumpul duit belanja sekolah semata – mata untuk membeli kereta Tamiya, tak dapat yang asli, made in china pun jadilah!.

Litar diatas adalah rekaan oleh Malte Jehmlich dan rakannya Matthes Milkysec, ianya digunakan untuk demo kereta kawalan jauh mereka yang menggunakan kawalan ala permainan video!. Untuk pengetahuan, litar yang dihasilkan adalah inspirasi dari siri permainan video PS One Wipeout 1995.

Konsep ini difikirkan oleh Malte Jehmlich sendiri dimana pada beberapa bulan yang lepas beliau terfikir untuk menghasilkan permainan video arked dengan menggunakan kereta kawalan jauh yang boleh dikawal melalui skrin sahaja, kiranya seperti prob robot yang dikawal oleh NASA di angkasa lepas.

Untuk penerangan maksud yang lebih jelas, boleh lihat video dari VIMEO di bawah ini:-

 

 

p/s:- Kalau dikeluarkan secara komersial mesti dapat sambutan ni

13 Komen disini:

Gen Fujita berkata...

Serius smart gila! Banyak kelebihan, jimat kos bina litar, lepas tu lagi realistik dari game biasa. Kalau dia boleh improve dari segi ketepatan kawalan, memang benda ni boleh meletup kalau kena cara. Bayangkan litar dalam Wipeout, atau movie Speed Racer yang mengarut-ngarut tu, dengan benda ni tak mustahil litar macam tu boleh buat.

akuvision berkata...

tu la, baru tengok video pun dah best, kalau komersialkan memang best ni. Kereta siap leh customize real life

y@n@ M!B berkata...

smart..letak kt shopping mall mmg laku kut..hehe~

cuma yg xbest nye kena ada org jg in case kete terbalik..hehe~

akuvision berkata...

masih dalam beta, boleh diperbaiki lagi ni~

amira berkata...

wah... nak satu larh!!

Fie Lautner berkata...

aku pun main tamiya dulu :D

zulkbo berkata...

salam..
dunia semakin canggih
tenologi semakin hari
semakin di luar batas
pemikiran kita..hebatnya
otak manusia yang Allah
jadikan...

PEJUANG KESENIAN EXTREME berkata...

Ada nilai komersial ke?/
nampak gaya macam kureng..
pasal kalau nak diikutkan,kos untuk membeli pasti mahal..

p/s:Bila sebut tamiya teringat pula kenangan dulu2..hi

Apapun salam perkenalan dari PKE

albalang berkata...

fuuhhh... gempak.. gempak.. gempak betol mamat ni bole terpikir dan buat idea ni..

mantap abess..

Rainbow berkata...

creativity and imagination make the impossible things can be true!

marvellous..gudJOB

husnazainal berkata...

memula je best nie...lame2 mesti boring.cam kite men ps..kalau dah hari2 men kat trek yg same bosan pulak..mesti kite beli dvd baru.kan2.

P/S: kalau kite beli ni.mesti selalu nak kena tukar trek dia kan.

kenapa vimeo?

Tomato Gurl's Life berkata...

wow interesting!nak 1!ngeh3..

RedBoy berkata...

asal aku x leh nak tgk ideo tu? huhu.. nak tengok juga.. kenapa ni av? plisss..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...