MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Jumaat, 1 Oktober 2010
16

onepaper 

“One Sheet Paper Art” atau dalam Bahasa Malaysia dikenali dengan “Seni Sehelai Kertas”, merupakan satu hasil kreatif yang dihasilkan hanya dari satu kertas yang dipotong menggunakan gunting atau pun pisau pemotong kertas.

Peter Callesen merupakan salah satu artis yang cenderung dalam seni yang sebegini, jika dilihat dari hasil karya yang dihasilkan oleh Peter anda pasti terpegun. Anda tidak percaya?, anda boleh tengok sendiri sebahagian dari hasil karya beliau yang disertakan di bawah ini.

 

peter 1 “Looking back, 2006”

peter 2 “Impenetrable Castle, 2005”

peter 3 “In the Shadow of an Orchid, 2005”

 

peter 4 “Eismeer, 2006”

 

peter 5 “Distant Wish (detail), 2006”

peter 6  “The Short Distance Between Time and Shadow, 2006”

peter 7 “Half Way Through, 2006”

peter 8 “Little Erected Ruin, 2007”

 

Apa yang menariknya setiap hasil seni yang dihasilkan oleh Peter mempunyai tajuk dan cerita disebaliknya. Antara saiz kertas yang sering digunakan oleh Peter untuk menghasilkan karya One Sheet Paper Art ini ialah A4 115 Gram, 80 Gram dan menggunakan gam untuk melekat. Untuk melihat hasil Peter yang lain anda boleh klik pada pautan ini untuk ke laman utama beliau PETER CALLESEN.

Untuk melihat hasil seni dari kertas yang lain anda boleh klik pada pautan ini FREE PAPERMODEL.

16 Komen disini:

Hali3isa a.k.a L3ha : SSA berkata...

Sungguh sngt2 kreatif! dan Chumil!

paskal_garuda berkata...

wah!!! canggih teknik nie...hebat2...

dee 90 berkata...

i like it!

akuvision berkata...

bro garuda, den nak try ni esok2

echah mashuri berkata...

kalau buat jadi xni?huhuh

Nur Misnan berkata...

salam..
superb creative..

Gayahspears berkata...

sangat menarik~ aku terus tertarik..huhuhu

nadzirah aqilah berkata...

waaaaa... kagum~~

Encik MT berkata...

awww! lawanya...klau akyh yg buat, sah2 masuk tong sampah..cisss! haha!

akuvision berkata...

seni jugak tu MT, seni membuang hehehe

hakmi berkata...

mekasih av untuk rtikel, heh heh tak la boring asyik baca pasal tah hapa hapa

misyamissyou berkata...

fuh kretip!

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

kreatifnye...sangat cantik dan menarik

Zaer!! berkata...

wahh av! gempak gambar ni! hehe.sesi terjah entry kekawan.huhu.nice entry!;P

aSmiDar berkata...

mmg sangat kagum..kretif giler...

Anti Bugil berkata...

waaw keren2 semua sob,,,

kreatif2 banget..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...