MV PILIHAN : LeeSsang - Tears Feat. Eugene ( The Seeya )
On Isnin, 15 November 2010
12

rapunzel : a tangled tale movie poster

 

Rapunzel : A Tangled Tale merupakan filem animasi 3D kedua pada bulan November ini selepas filem Megamind. Berbeza dengan Megamind yang dibikin oleh Dreamworks, Rapunzel : A Tangled Tale adalah buah tangan terbaru dari studio animasi terkemuka seantero dunia iaitu Walt Disney Pictures.

Apa yang pasti, filem berkonsep animasi pasti meletup dan diterima ramai apabila mula ditayangkan di pawagam sekitar Malaysia pada 25 November 2010 ini dalam format 3D dan paparan biasa. Cuba membawa kisah dongeng dengan format jalan cerita berbeza tetapi dengan intipati yang sama, Rapunzel : A Tangled Tale pasti membawa penonton mengenal sisi watak Rapunzel dari perspektif berlainan.

 

zachary-levi-mandy-moore-rapunzel-rider“ Mandy Moore as Rapunzel, Zachary Levi as Flynn Rider”

 

Rapunzel : A Tangled Tale mengenengahkan dua pelakon berbakat untuk melakonkan bakat suara watak utama iaitu Mandy Moore untuk Rapunzel dan Zachary Levi yang popular dengan siri TV Chuck pula untuk watak Flynn Rider. Selain itu filem ini juga menampilkan Donna Murphy, Ron Perlman, M.C. Gainey, Jeffrey Tambor, Brad Garrett dan Paul F. Tompkins.

Manakala untuk pengarahan, tugas tersebut digalas oleh duo Byron Howard yang sebelum ini turut mengarah filem animasi Bolt dan pengarah kedua ialah Nathan Greno. Untuk penulisan skrip pula, ianya dipertanggungjawabkan kepada Dan Fogelman yang turut menulis skrip untuk filem animasi Bolt.

rapunzel : a tangled tale still image 1

rapunzel : a tangled tale still image 2

rapunzel : a tangled tale still image 3 “Rapunzel : A Tangled Tale”

 

Sedikit plot utama untuk filem ini:-

Flynn Rider ( Zachary Levi ) merupakan jejaka yang diminati ramai bukan hanya pada kaum wanita tetapi juga "diminati" oleh pihak berkuasa kerana dia merupakan orang yag dikehendaki kerana kerja yang yang dilakukannya. Cuba lari dari perhatian Flynn membawa diri dan menyorok di sebuah menara misteri yang dihuni oleh Rapunzel ( Mandy Moore ) yang mempunyai rambut ikal mayang warna keemasan panjang berjela.

Situasi begitu berbeza apabila Flynn Rider yang di ambil sebagai tawanan oleh Rapunzel yang melihat Flynn sebagai tiket untuknya lari dari menara tersebut setelah dikurung bertahun lama. Lalu mereka pun membuat rancangan dan saling membantu dalam cara untuk menyelamatkan diri masing - masing. Untuk kisah yang selanjutnya, berkunjunglah ke pawagam untuk melihat sendiri pada 25 November ini.

 

rapunzel : a tangled tale website

 

Untuk melihat dan mengetahui cerita lanjut mengenai filem ini, sila layari ke pautan ini  RAPUNZEL : A TANGLED TALE atau klik pada imej di atas. Untuk melihat trailer filem, anda boleh lihat pada video dari laman Youtube di bawah ini.

 

 

12 Komen disini:

zulkbo berkata...

salam..
cantik betul animasinya
nampak kemas dan ceria

Asrol Mania berkata...

Wah... x sabar nak dload... hihihi....

Asrol Mania

chairooL ruLez berkata...

macam best jer cite nih!!

one2paii berkata...

best ke bai citer nie??lu da tgok?

chairooL ruLez berkata...

da tengok da...tp trailer jerk...hahahha

akuvision berkata...

belum ditayangkan lagi filem ni, tanggal 25 ni baru star tayang di malaysia, di pasaran amerika 24 hb

akuvision berkata...

one reason untuk saya tonton filem ni, sebab gunakan suara zachary levi dengan mandy moore

paskal_garuda berkata...

aku ade member bloger name dia rapunzel dada...ade kene mengene ke dia ngan filem nie?huhuhuh..

Miza Yusof berkata...

salam singgah. hai tuan rumah. miza datang sini. selamat berkenalan :)

animasi ni macam best. tahniah kepada pengarah dan penyunting dan semua yang terlibat. cantik animasinya :)

Cik Bulat berkata...

gals katun ni ada iras iras ai la. hahaha

sahromnasrudin berkata...

salam ziarah..pertama kali ke blog ini..hebat blog ini..tahniah ya...

Tanpa Nama berkata...

Dear friends, when I take not asked in support of include anyone to mitigate, but life is such a fiendish attitude, that
have to ask in the course of help. I'm in a very key situation, expect Your friends, help
they can, how much can. I will be very grateful to You.
Perfect Money U 1557851 E 1512655 send: alexxx767@gmail.com
PayPal : alexxx767@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...